W3 Total Cache

Optimaliseer de prestaties van je WordPress installatie door compressie technieken en caching voor databases, objecten en pagina’s. De W3 Total Cache plugin vermindert ook het aantal bestanden dat bij ieder paginabbezoek geladen wordt. Dit gebeurt door de combine techniek: bestanden van hetzelfde soort (bijvoorbeeld: js/css) worden automatisch tot één bestand gecombineerd, hierdoor daalt het aantal serververzoeken.

W3 Total Cache plugin

Tegenwoordig valt het niet meer te ontkennen: websites die snel laden hebben hogere conversie en meer bezoekers. Om deze reden houden zoekmachines steeds meer rekening met de (theoretische) laadsnelheid van een pagina. Je kunt dan ook met tools zoals Google PageSpeed controleren hoe geoptimaliseerd je pagina’s laden. Krijgt de pagina een lage pagespeed score, bijvoorbeeld 50/100? Dan is bet aannemelijk dat deze pagina een lagere pageranking krijgt dan een vergelijkbare pagina, bijvoorbeeld die van je concurrent. Dat vinden we niet leuk natuurlijk. Google en andere zoekmachines geven daarom advies over hoe je het beste een pagina technisch kunt optimaliseren. Bijna alle adviezen kan je opvolgen door gebruik te maken van de opties die W3 Total Cache een ontwikkelaars biedt.

De plugin is echter wel complex in gebruik en heeft een steile leercurve. Het is aan te raden om je er eerst goed in te verdiepen of een expert te vinden.

Advanced Custom Fields (betaald)

Snel en flexibel de WordPress Admin om toveren tot een maatwerk CMS? Met de advanced Custom Fields plugin kan je het allemaal naar wens in stellen. Het is een plugin voor WordPress ontwikkelaars die hun klanten een gebruiksvriendelijk interface willen bieden. Per pagina kan je instellen welke velden er wel en niet getoond moeten worden. In de Theme geef je vervolgens aan welke velden waar in de lay-out getoond moeten worden. Hierdoor kan je én strak webdesign leveren, maar blijft deze ook beheersbaar voor gebruikers die geen technische achtergrond hebben.

Advanced Custom Fields plugin

Dit is verreweg onze favoriete plugin! We hebben met veel andere plugins gewerkt, maar niets werkt zo goed als de Advanced Custom Fields plugin. Bijna al onze projecten maken gebruik van deze super techniek. Het beheren van pagina’s met blokken content, videos, slideshows, productbeschrijvingen, tabellen en lijsten wordt veel gemakkelijker. Klanten hoeven nooit meet kennis van HTML te hebben om de content aan te passen. Je hoeft geen WordPress Expert te zijn om met de plugin te onwikkelen, het is zeer makkelijk in gebruik en goed gedocumenteerd. Op de website van Advanced Custom Fields is uitgebreide documentatie beschikbaar over de basismodule, maar zijn er ook betaalde modules beschikbaar (repeater field, options page, gallery, flexibel content). Ze zijn het geld allemaal dubbel en dwars waard!

WordPress SEO by Yoast

Zoekmachine optimalisatie (in het Engels: Search Engine Optimization) is een onmisbaar onderdeel van iedere website. Zoekmachines indexeren het web met geautomatiseerde scripts (zoekmacine robots) die proberen te begrijpen waar een websitepagina over gaat. Een zoekmachine robot ziet een website niet zoals een mens dat doet, dus je moet de zoekmachine een handje helpen. WordPress is al uitstekend geschikt voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Dit kan echter nog verbeterd worden door een website technisch te optimaliseren en  door de teksten zo te schrijven dat de opbouw semantisch (betekenisvol) is. Deze plugin helpt je bij het optimaliseren van je website. En hoe! De plugin is voornamelijk gericht op het optimaliseren van de teksten en koppen. Door middel van checklijstjes krijg je tips en hints over hoe goed een zoekmachine robot de pagina-inhoud begrijpt.

Wordpress SEO plugin

Daarnaast helpt de plugin ook om de website technisch te verbeteren, maar deze service is helaas beperkt. Voor echte technische SEO is het nodig om te programmeren en serieuze SEO expertise te ontwikkelen. Maar een technisch geoptimaliseerde website in combinatie met de WordPress SEO plugin zorgt voor een beter vindbare website en een hogere ranking in Google of Bing!

Gravity Forms (betaald)

Met Gravity Forms kan je in een handomdraai een formulier maken en tonen op een website. Het is een plugin die makkelijk in gebruik is, maar met vele geavanceerde mogelijkheden. Uiteraard kan je een simpel contactformulier er mee maken, maar het is ook mogelijk om aan een formulier een betaling via iDeal of PayPal te koppelen. Het is tevens mogelijk om een relatief simpele berekeningen te maken (zoals het optellen van een bestelling of een ander totaal). De presentatiemogelijkheden (design) zijn tevens goed aanpasbaar voor een WordPress ontwikkelaar. Zo kan je ook een wizard maken door het formulier op te delen in losse schermen en kan je conditionele vragen stellen afhankelijk van een gegeven antwoord.

Gravity Forms

Wij hebben met veel formulier plugins gewerkt (of ze zelf gebouwd), maar deze plugin spant de kroon. Gravity Forms is veel beter dan bijvoorbeeld de gratis Contact Form 7. Deze plugin is echter wel betaald en je kunt Gravity Forms dan ook alleen downloaden van hun eigen website. maar de add-ons voor specifieke functionaliteit zijn vaak gratis.

 

We hebben natuurlijk ervaring met veel meer WordPress plugins. Als WordPress expert geven we ook advies in het gebruik of de bouw van WordPress.