Interessant nieuwe media nieuws! Het bestuur van Deloitte organiseert de eerste corporate webcast via Yammer. Onderwerp van deze eerste Yammer-cast is de nieuwe strategie. Social media is met het gebruik van Yammer nu volledig geïntegreerd in de Deloitte-organisatie. Deloitte heeft inmiddels ruim 2.000 gebruikers op Yammer.

Roos van Vugt, Social Media manager bij Deloitte: ‘De strategie van onze organisatie is van belang voor iedereen en ook ieders mening is van belang. Zo ontstond het idee om via Yammer input te vragen aan alle medewerkers. Tijdens de Yammer-cast worden real time vragen gesteld, deze worden ook direct beantwoord door het Bestuur. Het is een relatief eenvoudige, laagdrempelige en persoonlijke manier om veel mensen in een keer te bereiken. Daarbij heeft naar ons weten nog geen enkele CEO op deze wijze input gevraagd op de strategie.’

Deloitte koos voor deze manier van communicatie omdat veel medewerkers dagelijks bij de klanten zitten. Het is heel lastig om deze mensen bij elkaar te krijgen, laat staan ook direct met hen in gesprek te gaan. Het is persoonlijk, transparant en tegelijkertijd ook heel effectief omdat je er een grote doelgroep direct mee aanspreekt. ‘Met de komst van nieuwe generaties en het ‘nieuwe werken’, waarbij mensen steeds meer thuiswerken en op verschillende locaties, zijn nieuwe vormen van communiceren nodig. Social media passen daarom bij de nieuwe generatie Deloitte-collega’s en het ‘nieuwe werken’,’ aldus Roos van Vugt.

Bron: accountancynieuws.nl