Onderhoudsservice voor WordPress websites & applicaties

Altijd up-to-date vanaf €600,- per jaar

Periodiek onderhoud van WordPress core & plug-ins

De core van het CMS WordPress wordt periodiek bijgewerkt naar de laatst beschikbare versie. Het gaat om officiële bugfixes, security-, performance- en functionele updates. Bij een update controleren we middels de release notes wat de wijzigingen zijn en of er eventuele compatibiliteitsconflict kunnen ontstaan. Het verschilt het per website of een conflict kan ontstaan. Het onderhoud is niet altijd zonder risico, we maken een backup waardoor we terug kunnen naar de vorige stabiele situatie.

Er zijn bepaalde tussentijdse WordPress core updates die automatisch kunnen verlopen, dat zijn meestal kleine releases. De website wordt bij aanvang van de onderhoudsservice geconfigureerd om deze automatische updates te kunnen ontvangen.

We monitoren minimaal maandelijks de website updates en beveiliging. Echter in de praktijk voeren we het onderhoud 3 tot 4 keer per maand uit.

Kritieke updates…
We monitoren dagelijks het nieuws rondom beveiliging van WordPress en kritieke updates. Een kritieke update kan een patch bevatten voor het verhelpen van een beveiligingslek. Indien een kritieke security update beschikbaar is dan zal deze zo snel mogelijk doorgevoerd worden.

In geval van een compatibiliteit-conflict

Het kan voorkomen dat een update conflicterend is met het gerealiseerde maatwerk, de core van WordPress of met een of meerdere plug-ins. Dit risico proberen we voor het doorvoeren van de releases zo goed mogelijk in te schatten. Indien we het issue binnen een uur kunnen oplossen dan wordt dit direct en kosteloos gedaan. Indien het oplossen van het conflict langer dan een uur zal duren wordt er contact opgenomen en geven we een advies en voorstel voor aanpak. We kunnen altijd (tijdelijk) terug gaan naar de laatste backup, zodat we in de tussentijd tot een oplossing kunnen komen.

Profiteer van premium WordPress plug-ins

Indien een website gebruik maakt van een van de onderstaande plug-ins, dan zullen we deze gratis upgraden naar de premium versie van de plug-in. Wij betalen hiervoor de (periodieke) licenties. Als de website door Studio Bovenkamer ontwikkeld is dan zijn deze al naar premium geüpgraded.

 • Advanced Custom Fields Pro
 • Gravity Forms (Developer License)
 • WordPress Multilingual Plugin

Indien andere premium licenties voor WordPress plug-ins Studio Bovenkamer aangeschaft worden, worden deze tevens doorgevoerd. Binnenkort komt iThemes Security Pro beschikbaar voor onze klanten.

Extra security maatregelen

Voor het minimaliseren van het risico om gehackt te worden treffen we extra security maatregelen. Bij aanvang van de onderhoudsservice zullen we iThemes Security installeren en configureren. Hiermee treffen we meer dan 25 beveiligingsmaatregelen die de website robuster maken. Deze configuratie zal tevens regelmatig gereviseerd worden.

Een van de maatregelen heeft invloed op de wijze waarop ingelogd kan worden op het beheer van de website. Om bescherming te bieden tegen Brute Force Attacks wordt de standaard inlogpagina van locatie gewijzigd en wordt het aantal inlogpogingen beperkt. We wijzigen het adres voor inloggen op het beheer naar http://…./beheer. Dit communiceren we altijd voor aanvang van de werkzaamheden.

Elk uur een offline check

Ieder uur controleren we automatisch of de website online is door de URL te bezoeken. Technisch wordt er gecontroleerd of de server een respons geeft waarvan de status code ligt binnen de 200-399 range. In gewone woorden: er wordt gecontroleerd of de website getoond wordt aan de bezoeker. Valt de response van de server buiten de range (bijvoorbeeld een 404-error) dan ontvangen wij notificatie per e-mail hiervan.

Werkzaamheden & kosten

 • Onderzoek naar huidige website, gebruikte plug-ins en serverconfiguratie
 • Configureren iThemes Security
 • Upgrade premium WordPress plug-ins (gratis)
 • Controleren beschikbare updates WordPress core
 • Controleren beschikbare updates WordPress plug-ins
 • Bestuderen release notes
 • Backup WordPress: bestanden en database(s)
 • Indien nodig: aanpassen van het maatwerk om een conflict te voorkomen
 • Updates doorvoeren
 • Testen
 • Indien nodig: communicatie over updates en wijzigingen per e-mail

Met het onderhoud van de website beperken we het risico op een gehackte website aanzienlijk, maar 100% veiligheid bestaat niet!

Kosten onderhoud WordPress websites en applicaties: vanaf €600,- per jaar.

Neem contact met ons op »

Leuk is anders, maar onderhoud is noodzakelijk!

Studio Bovenkamer verzorgt actief en periodiek onderhoud aan WordPress websites en webshops (zoals WooCommerce). Wij monitoren continu websites, webshops en applicaties die gebruik maken van WordPress en (premium) plug-ins.

Links kan je lezen wat de onderhoudsservice inhoudt en wat de kosten zijn. Wil je meer weten over WordPress beveiliging en onderhoud?

Neem contact met ons op »

you're currently offline